Makine Daireli Asansör

İnsan taşıma amaçlı üretilmiş olup genellikle konut, alışveriş merkezi, otel, okul, iş merkezi gibi mekanlarda kullanılır. Asansörün tasarımında konfor-rahatlık, hız, dekorasyon ve birçok detaylar göz önüne alınır. Makine daireli asansörler dişlili ve dişlisiz olarak iki şekilde uygulaması yapılır. Makine daireli, dişlisiz asansör uygulaması ise taşıma kapasitesi fazla olan ve yüksek binalarda tercih edilir. Bütün bunların dışında sizin için tasarlanmış, size özel çözümler; özel paslanmaz desenler, cam panelli kapılar, panoramik asansör seçenekleri sunulmaktadır.

Makine Dairesiz Asansör

Bu asansör motorları sayesinde, makine dairesi problemi ortadan kalkmaktadır. Asansör makine motorunun frekans kontrollü olmasından dolayı, asansör kabininin seyri sırasında hassas duruşu, kalkışı, sessiz ve titreşimsiz çalışmasıyla kullanıcıya keyif ve konfor sunmaktadır.  Dişlisiz makine motorları, dişlili makine motorlarına göre daha çok enerji tasarrufu sağlar. Bu sistemdeki asansörler, çoğunlukla konut, otobüs terminalleri, havaalanları, çok katlı iş merkezi ve mağazalar, alışveriş merkezleri ile kültür, sağlık ve eğitim hizmeti verilen yapılarda kullanılmaktadır.

Hidrolik Asansör

Hidrolik asansörler, hidrolik pompa ünitesi aracılığıyla tahrik kabiliyetini sağlayan asansör sistemleridir. Hidrolik asansörlerde, aşağı yöne hareketlerde asansör kabininin kendi ağırlığı kullanılır. Hidrolik asansörün makine dairesi genellikle zemin katta olacak şekilde projelendirilir. Makine dairesinde, bir yağ kazanı ve bunun üzerinde hidrolik sistem, kumanda panosu ve hidrolik sıvısının içinden geçtiği hortumlar bulunmaktadır. Hidrolik asansörler, yolcu ve yük taşımak için uygundur. Hidrolik asansörler, 2 ile 6 kat arasındaki yükseklikte 0.125 m/sn ile 1 m/sn hızlarında çalışabilir. Tek silindirli hidrolik asansörler, 1.000 kg ile 10.000 kg kadar ağırlığı, Çift silindirli hidrolik asansörler, 10.000 kg ile 90.000 kg kadar ağırlığı taşıyabilirler

Sedye Asansör

Kullanım alanları genellikle hastaneler, sağlık merkezleri, sağlık ocakları ve bakım evleri gibi yapılardır. Sedye asansörünün boyutu, en az 1 sedye ile 1 refakatçi taşıyabilecek standartta olmalıdır. Sedye asansör kabinleri, sağlık açısından hijyen kurallarına uygun olmalı ve anti bakteriyel önlemler alınmalıdır. Hasta asansörü olarak da bilinen sedye asansörlerinin, iç dekorasyonu paslanmaz olarak tasarlanır ve ışık seviyesi hastayı rahatsız etmeyecek düzeyde olmalıdır. Sedye asansör kabin butonları diğer asansörlere oranla daha aşağıdadır ve kapılarda normalden daha geniştir. Elektrik kesintilerine karşı gerekli önlemler alınmış olmalıdır.

Araç Asansör

Araç Asansörleri genellikle, otomotiv şirketlerinde, araba otoparklarında ve araç bakım-onarım servislerinde yoğunlukla kullanılmaktadır. Araç asansörleri projesi yapılırken en önemli unsurlardan birisi; aracın yüksekliği, genişliği ve ağırlığıdır. Bu nedenle, araç asansörü üretiminde bu özelliklere dikkat edilmelidir. Araç asansörünün kullanımında diğer bir unsur ise; araç asansör kabin butonunun araç sürücüsünün araçtan inmesine gerek kalmayacak şekilde kullanımını sağlamasıdır. Asansör Yönetmeliği standartları gereğince, araç asansör kabinin içerisinde kabin kapısının bulunması yasal gerekliliktir. Platform şeklinde olan araç asansörlerinde ise; makine emniyet yönetmeliğinin standartları esas alınmaktadır.

Yürüyen Merdiven

Yürüyen merdivenin tasarımı sırasında en önemli unsur, ilgili standardından taviz vermeden binanın yapısına en uygun yürüyen merdiveni ortaya çıkarmaktır. Yürüyen merdivenlerde en önemli husus yolcu güvenliğidir. Tasarım aşamasında ilk ele alınan husus da budur.  Yürüyen merdivenlerde, standart tasarımlar kullanılmakta olup, yapının durumuna ve müşteri ihtiyacına göre özel tasarımlar yapılabilmektedir.

Yürüyen Bant

Yürüyen merdivenlere benzer bir yapıya sahip olan yürüyen bantlar, düz bir platform yolun hareketli hale getirmesiyle ağırlıklı olarak düşük eğimli mekanlarda insan ve hafif eşya taşımacılığında kullanılır. 1.000 mm'ye kadar yol genişliğine sahip olabilirler ve insan trafiğinin yoğun olduğu metro ve tren istasyonları, havaalanları, alışveriş merkezleri gibi mekanlarda tercih edilirler.

Engelli Asansör Sistemleri

Engelli asansörlerinde, platform olarak ya da merdiven kenarına bağlanan bir mekanizma sayesinde engelli kişilerin çıkış ve inişlerinde rahatlığı sağlanmıştır. Engelli asansörü ya da merdiven asansörü olarak da bilinen bu asansör modeli, genelde villalarda, evlerde ve iş yerlerinde kullanılmaktadır. Engelli asansörleri yapının durumuna göre istenilen renk ve boyutta üretilebilmektedir. Engelli asansörleri, daha geniş bir girişli, standart otomatik kapılı, kat ve kabin butonlarının daha aşağı seviyede olması ve yatay pozisyonda bulunması, buton düğmelerinin kabartmalı olması gibi özellikleriyle diğer asansörler sistemlerinden farklılık göstermektedir.

Monşarj Asansörleri

Bir başka deyişle yük asansörü olarak da anılan monşarj asansör, genellikle hastane, sanayi tesisleri, oteller, çok katlı restoran ve kafeteryalar, villalar gibi çok çeşitli alanlarda kullanıma elverişlidir. İnsanın giremeyeceği boyutlarda tasarlanmakta olan Monşarj Asansör küçük çaplı yüklerin taşınması amaçlı üretilmektedir. Mesela gıda alanında sıklıkla kullanılan bu asansör yemek servisi ve servis sonrası tabak, bardak ve benzeri malzemelerin taşınması için kullanıldığından ötürü gıda alanında çoğunlukla yemek asansörü olarak da belirtilmektedir.